The Langerud Genealogy

Min farmor – Mimi Martinsdatter Langerud Nymoen
2008 1898 – 2402 1965
og aner

Mine besteforeldre 
 
 
MIMI MARTINSDATTER LANGERUD NYMOEN
født 20. august 1898 på Snapholt, Hof i Solør, Åsnes, Hedmark
dåp 25. september 1898 i Hof Kirke  HER # 21
folketelling 1900  HER
konfirmert 6. oktober 1912 i Åsnes Kirke  HER
folketelling 1900 Ugift,
bor med sine foreldre i Flissundet, Gnr 109, Bnr 4, Toverud, Åsnes HER
yrke 1900 Datter  HER
folketelling 1910 Ugift,
bor med sine foreldre i Flissundet, Gnr 109, Bnr 4, Toverud, Åsnes  HER
yrke 1910 Elev ved privat middelskole  HER
død 24. februar 1965 på Myra, Flisa, Åsnes, Hedmark  HER
gravlagt 4. mars 1965 på Åsnes Kirkegård  HER

    Farmor bodde i Flissundet da hun ble konfirmert.
     I klokkerboken ved ekteskapsinngåelsen er det skrevet at farmor er fra Snappholt i Hoff i Solør, mens farfar er fra Råberget, Hoff Finnskog.  Martin Arnesen Langerud er skrevet som farmors far med tittel gårdbruker.  Farfars far er anført som Karlot Martinsen, Nymoen og småbruker.  Slik det er skrevet i Klokkerboken er Martin Arnesen Langerud forlover for sin datter Mimi og Olaf Syversen Linna fra Kravdalsdammen er forlover for Einar.  Det ble lyst for dem 16 oktober og de er ikke i slekt
     Jeg fikk altfor liten tid sammen med min farmor.  Vi bodde i Gamleveien på Flisa, to hus bortenfor Myra der farmor og farfar drev et lite småbruk.  Jeg husker farmor med glede.  Hun hadde veldig langt og grått hår som hun snurret opp og satte store hårnåler i.  Lise-Lotte og jeg fikk smørgrøt og snipper av farmor.  Hun hadde flotte rosa/røde blomster, geraniumer? i vinduene sine.  Vi var alltid på kjøkkenet, aldri i stuen.  Noen ganger spiste vi søndagsmiddag hos farmor og da var vi i stuen.  Da serverte hun dessert ferdig på skåler, med rød saus.
     Farmor døde altfor tidlig.  En kald vinterdag i februar.  Hun hugde ved.  Jeg husker Lise-Lotte og jeg fikk være med far opp i annen etasje og se på farmor.  Hun lå på en seng og hadde hodetørkleet på seg fremdeles.  Det så ut som hun sov.
     Før var det vanlig at kisten sto i huset og at det ble holdt en slags seremoni over den døde.  Slik var det også med farmor.  Hun lå i en hvit kiste og det var veldig mange store rosa nelliker på kisten.  Siden den gang kan ikke jeg med rosa nelliker.  Jeg husker jeg satt i sofaen og vi sang "Nærmere deg min Gud" og "Milde Jesus"  De to sangene hadde vi lært på søndagsskolen.

     Jeg fikk ikke lov å være med i begravelsen i kirken.  Det var ikke riktig!  Men jeg fikk være med på Teten / Bjørkheim? efter på.  Husker ikke hva vi gjorde der men jeg hadde mitt første møte med bordstabler.  Smakte nok på dem, men det som imponerte meg mest var hvordan de var stablet.

     Hver gang jeg er på Flisa er jeg innom Åsnes Kirkegård og hilser på farmor.  Hun sitter der oppe, sammen med Joiki og Cindy og passer på meg!

    MIMI MARTINSDATTER LANGERUD NYMOEN giftet seg med EINAR KARLOTSEN NYMOEN 31. oktober 1925 i Åsnes Kirke,
    
   
     I klokkerboken ved ekteskapsinngåelsen er det skrevet at farmor er fra Snappholt i Hoff i Solør, mens farfar er fra Råberget, Hoff Finnskog.  Martin Arnesen Langerud er skrevet som farmors far med tittel gårdbruker.  Farfars far er anført som Karlot Martinsen, Nymoen og småbruker.  Slik det er skrevet i Klokkerboken er Martin Arnesen Langerud forlover for sin datter Mimi og Olaf Syversen Linna fra Kravdalsdammen er forlover for Einar.  Det ble lyst for dem 16. oktober og de er ikke i slekt